Sveriges största privatfinansierade forskningsprojekt finns hos Norrköping Science Park

Två starka forskningsgrenar i visualisering och tryckt elektronik och ett tätt samarbete mellan det offentliga och näringslivet har satt Norrköping och Norrköping Science Park på kartan. Idag finns Sveriges största privatfinansierade forskningsprojekt i Norrköping. Jonas Nilson, vd Norrköping Science Park, gästade månadslunchen och berättade mer.

I över 20 år har Norrköping Science Park jobbat för att utveckla kunskapsindustrin i Norrköping. Att i gränslandet mellan näringsliv, akademi och offentliga fungera som en motor och nod för att skapa framtidens innovationer.

– Innovation kan låta så avancerat, det handlar om att ta vara på alla nya idéer och utveckla dem, sa Jonas Nilson, vd på Norrköping Science Park.

De senaste åren har det verkligen tagit fart. Idag har man två starka forskningsgrenar i visualisering och tryckt elektronik, men också ett tredje i framtidens logistik. Man hittar såväl forskning som bolag i absolut framkant.

– Vi har idag Sveriges största privatfinansierade forskningsprojekt som omsätter 9,5 miljard med fler än 350 forskare.

Idag är 150 företag med över 1000 anställda anslutna till Norrköpings Science Park. Och målet är att fler framgångsrika företag ska skapas i regionen. För att lyckas är samarbete mellan företag, organisationer och över geografiska gränser avgörande menar Jonas. 

– Det handlar om att hjälpas åt, att se möjligheter och skapa något bra tillsammans. Det finns många organisationer runt om i regionen som kan hjälpa till på olika sätt, sa Jonas. Vill man få hjälp eller guidning är det enkelt att ta kontakt med oss. 

Skulle ditt företag kunna samverka med Norrköpings Science Park?

Kontakta Jonas för mer information.

Scroll to top