Linds Bageri satsar i Finspång


Under hösten öppnar Linds Bageri sitt nionde konditori, och det mitt i centrala Finspång. ”Vi har länge velat etablera oss i Finspång och när den här lokalen dök upp blir det nu verklighet”, säger Magnus Olsson, en av delägarna av Gyllen Linds Bageri AB.

Linds Bageri startade redan 1925 i Linköping. Sedan 2005 ägs företaget av Magnus Olsson och Markus Larsson och man har idag ett bageri i Hackefors, Linköping och egna konditorier i Linköping, Tranås, Mjölby och Åtvidaberg. Etableringen i Finspång blir det nionde konditoriet.

– Vi har sett ett behov och en möjlighet att etablera ett klassiskt konditori i centrala Finspång under en lång tid och har letat lokal i omgångar. När den här möjligheten dök upp i somras slog vill, säger Magnus Olsson.

Konditoriet kommer ligga vid det upprustade Bergslagstorget, mittemellan Mingla och Lagers Ur. Ett fantastiskt läge menar Magnus och syftar till lokalens utformande och möjligheten till en vacker uteservering. Inredningskonceptet bli det samma som övriga konditorier, ett traditionellt 50-tals konditori med tidstypiska möbler, inredningsdetaljer och tapeter. 

– Vi förstärker känslan och upplevelsen för gästerna genom att hänga tavlor med historiska bilder, gärna med lokal anknytning på väggarna. Arbetet i Finspång har varit ett rent nöje i en fantastisk lokal med enorm potential, det är sällan man får jobba med projekt som erbjuder sådana möjligheter att skapa något riktigt bra, säger Björn Skeppstedt, inredningsarkitekt från Crio.

Konditoriet kommer erbjuda egna produkter från bageriet som består av fikabröd, matbröd och lättare luncher.

– Man kan fika hos oss på plats eller köpa med hem. De enkla luncherna kommer bestå av mackor, sallader och pajer, säger Magnus.  

Öppnar i november
Just nu söker man medarbetare och lokalen genomgår en förvandling och om allt går som planerat så öppnar man den 1 november.

– Det kan bli en vecka tidigare eller en vecka senare, men någonstans runt där, avslutar Magnus.

Foto: Linds Bageri

Scroll to top