Från naiv ung tjej till framgångsrik företagare och coach – Sofia Arvidsson gästade årets första månadslunch

En 570 kvadratmeter stor fastighet, två naiva personer och sju år. Det var allt som behövdes för att få en träningsanläggning på plats i Lotorp. Men det var också startskottet för Sofia Arvidssons livsresa och varför hon började intressera sig för personlig utveckling och varför vissa människor och företag lyckas, medan andra inte gör det. Sofia föreläste på årets första månadslunch, arrangerad av Tillväxt Finspång.

Det var välbesökt när Tillväxt Finspång arrangerade årets första månadslunch. 25 personer hade kommit för att nätverka, äta gott och lyssna på Sofia Arvidsson från Get Prepared. Hon själv inleder föredraget med att berätta om de två naiva personerna som hon och hennes nuvarande man var när de för åtta år sedan köpte en gammal konsumbutik från 1947 i Lotorp.

– Det var absolut startskottet för det som idag är Get Prepared, men det var också startskottet för mitt intresse för personlig utveckling. Vad är det som gör att vissa människor lyckas genomföra sina ideér och inte låta dessa stanna vid drömmar?

Ett svar hon fann var att de så starkt trodde på sig själva och sin idé, men också att det fanns personer i omgivningen som hejade på och trodde på oss.

– Ensam är inte stark. Det är tillsammans vi kan skapa magi och få saker att hända, säger Sofia.

En annan anledning var prioritering.

– Tid är det enda som är rättvist, vi har alla 24 timmar per dygn och det vi väljer att lägga vår tid på är det som vi blir bra på. Jag pratar ofta om hävstångseffekten. Att helt enkelt prioritera och fokusera på det område som kommer ge mest för mig. Det gäller såväl mig som privatperson som företagare.

Du pratade också om att sänka tempot?
– Ja, en grundfaktor för att lyckas är att bli med medveten över sitt liv och agerande. Är vi stressade fattar vi orationella beslut. Vi behöver alltså sänka tempot för att bli mer medvetna och prestera bättre.

Intresset för personlig utveckling växte och under tiden gymmet tog form utbildade hon sig till coach, läste psykologi och ska nu påbörja studier för att bli psykoterapeut. Idag föreläser och coachar hon såväl privatpersoner som företagsledare.

Om du skulle sammanfatta det viktigaste från lunchen, vad är det?
  För att må bra och prestera på topp behöver du öka medvetandet, och det gör du genom att sänka tempot. Se också över vilka möjligheter du har och inse att din upplevelse av världen beror på dina förväntningar. Och såklart, ensam är inte stark. Tillsammans står vi enormt mycket starkare än när vi står helt själva. 

Scroll to top