Nyhetsbrev #3 Tillväxt Finspång 2022

Bästa Finspångare, ambassadör
och intressent!

 

Så går sommaren mot sitt slut och kallare väder tar över! Efter lediga, varma dagar har vi laddat batterierna för en fullmatad höst i Finspång – och på Tillväxt Finspång! Vi har redan hunnit med bland annat Östgötadagarna, skördemarknad, valdebatt, lunchnätverk och branschrådsmöten. Nedan ser ni delar av vad som mer är på gång – häng med!

 

NÄRINGSLIVSUTVECKLING

 

ENERGIEFFEKTIVISERING – KAN DET INTRESSERA?

Energikontoret är en del av Region Östergötland och arbetar för att bidra till regionens energieffektivisering och ökad användning av förnybar energi. En viktig del av arbetet utgörs av att hjälpa små och medelstora företag att hitta konkreta sätt att effektivisera energianvändning och minska förbrukningen. Nu vill de komma i kontakt med företag i Finspång som gör just detta. Är du företagare och intresserad? Kontakta sakkunnig Jesper Andersson på Jesper.E.Andersson@regionostergotland.se eller läs mer om dina möjligheter här.

 

 

STARTA EGET – VÅGA TA STEGET!

Funderar du på att starta eget bolag? Eller har du en idé du tror skulle kunna skapa affärer? Hör då av dig till Tillväxt Finspång! Vi finns här för att stötta dig med rådgivning hela vägen från idé till aktivt bolag. Vi erbjuder även en kostnadsfri utbildning i vilka förberedelser som behövs. Höstens utbildningsomgång startar den 5 oktober.
Läs mer här>>.
Kontakta vår företagarrådgivare på: fredrik.sundqvist@tillvaxtfinspang.se

 

 

ÖKA DIN STYRELSEKOMPETENS

Är det dags att ta nästa steg i ditt företagande? Behöver du kanske få in extern kompetens i din styrelse, eller är du själv intresserad av styrelseuppdrag? Då erbjuder vi i höst en diplomutbildning i styrelsearbete i samarbete med Styrelseakademien och Östsvenska Handelskammaren. För att utbildningen ska kunna hållas på plats i Finspång behöver vi minst 10 deltagare – kontakta oss för mer information eller anmäl ditt intresse direkt till: fredrik.sundqvist@tillvaxtfinspang.se

 

 

DIALOG MED KOMMUNEN OCH MARKÄGARE

Tillväxt Finspång har en viktig roll som neutral plattform för dialog mellan kommunen och näringslivet. I nuläget pågår flera dialoger kring både hur byggprocesser kan effektiviseras, hur kommunens service kan utvecklas och även hur etablerings- och markfrågor kan och bör hanteras. Information kring denna typ av frågor ges regelbundet i samband de olika branschråd som är verksamma i föreningen. För mer information om kommunens övergripande tillväxt- respektive servicearbete, kontakta kommunens tillväxtansvariga Lina Alm, lina.alm@finspang.se eller kommunens företagslots Mathias Knutsson, mathias.knutsson@finspang.se

 

BRANSCH- OCH TEMARÅD SOM UTVECKLAR FINSPÅNG

Våra branschråd utgörs av Handel, Besöksnäring, Bygg/fastighet och våra temaråd har fokus på strategisk kompetens, föreningslivet och nystartade bolag. Alla dessa utgör en viktig del i arbetet med att samla och utveckla näringslivet. Deltagarna har en gemensam plattform och arena för att diskutera gemensamma och viktiga frågor för dem som företagare och aktiva i Finspång. Välkommen att delta du också! Hittar du inget som passar dina behov? Föreslå ett nytt branschråd, maila oss på kontakt@tillvaxtfinspang.se

 

 

SYNLIGHET FÖR OMVÄRLDEN

 

ÖPPET HUS PÅ METALLEN (Gränges, m.fl.)

Lördagen den 24 september öppnas hela industriområdet i centrum, Metallen, upp för allmänheten. Mellan kl. 10:00 och 15:00 är det fritt tillträde för alla som är nyfikna på våra världsledande industrier. Kanske kan ett jobb där kännas lockande? Vi finns på plats för att berätta om Tillväxt Finspång och hur dessa industrier varje dag bidrar till Finspångs framtida utveckling och växtkraft. Varmt välkommen!

Läs mer om dagen här>>

 

FINNS I FINSPÅNG-MÄSSAN

Som samarbetspartner och delsponsor till mässan Finns i Finspång är vi glada att mässan äntligen återigen blir av! Lördagen den 15 oktober kl. 09:00 – 16:00 möts vi på Arena Grosvad för att nätverka, göra affärer och bygga stolthet för Finspång. Planeringen pågår för fullt, och vi vill redan nu välkomna alla till vår monter, för att träffa intressanta människor, få roliga upplevelser och kanske även för att vinna i vår fina tävling. Kolla efter Kraften i Finspång, så kan du inte missa TF:s monter!
Boka din biljett till mässan här>>

 

 

KAMPANJER I SOCIALA MEDIER

Vi fortsätter vår kampanj på temat Kraften i Finspång, där vi lyfter fram olika ambassadörer som – var och en på sitt vis – representerar något av det goda med Finspång. Gilla, kommentera och dela när du ser oss på Instagram, Facebook eller i andra kanaler. Material och filmer för platsvarumärket hittar du på www.kraftenifinspang.se  Fritt att använda – bara att gå in och ladda ned!

 

 

KOMPETENSFÖRSÖRJNING

 

LOCKA HIT FRAMTIDENS KOMPETENS

Finspång har attraktiva jobb. Finspång har en attraktiv natur, ett ovanligt aktivt föreningsliv och bostäder i alla prisklasser med närhet till allt. Finspång har något att erbjuda för fler! I höst genomförs ett första skarpt test att använda vårt gemensamma platsvarumärke Kraften i Finspång för att locka fler potentiella jobbsökande hit. Håll utkik i sociala kanaler och andra media efter annonsen och sprid den gärna! Ju fler vi är som står bakom, desto större genomslag och kraft får Kraften i Finspång!

 

INDUSTRIDAG ÖSTERGÖTLAND

Fredagen den 14 oktober samlas alla regionens aktörer inom skola och utbildning i Finspång. Industridag Östergötland är ett arrangemang som hålls vartannat år på olika platser i länet, i år på hemmaplan. Landshövdingen är dagens beskyddare och arrangörerna vill inspirera fler barn och ungdomar att se en yrkesframtid inom industrin. Utöver intressanta föredrag på Bildningen, blir det studiebesök på industriföretag runtom i kommunen. Har du koppling till industrin och utbildningar? Läs mer och anmäl dig här.

 

GRÄNSLÖS FRUKOST

Söker du personal? Är du beredd att våga leta bland nya grupper, där du kanske inte sökt innan? Tillväxt Finspång bjuder tillsammans med Finspångs kommun in till två frukostmöten där du får träffa potentiella kandidater, som idag står strax utanför arbetsmarknaden men bara längtar efter att komma in i gemenskapen det innebär att ha ett arbete.

Den 21 september, kl. 08:00 – 09:30 tema vård/omsorg

Den 9 november kl. 08:00 – 09:30 tema industri/bygg/service

Varmt välkommen med din anmälan till anna.lovheim@tillvaxtfinspang.se senast den19 september respektive den 7 november.

 

  

MÖTEN

 

TF:S MÅNADSLUNCHER

Vi vill träffa er, och ge er möjlighet att träffa varandra med trevlig inramning! Då det tidigare lunchnätverket Relations by Lino lade ned till sommaren, bjuder vi framöver in till TF:s månadsluncher 1 gång/månad, måndagar kl. 11:30 – 13:00. Lunch och intressant föredrag för 150/200 kr (medlem/övriga). Vi fick en mycket positiv och välbesökt start den 26 augusti, när Rejmyre glasbruks vd Viktor Söderberg gästade lunchen. Välkommen med din anmälan till höstens övriga träffar, maila oss på kontakt@tillvaxtfinspang.se :

26 september – Svenska kyrkan på temat ”Tillsammans skapar vi det goda livet i Finspång”

24 oktober – Locker Room Talk berättar om sin verksamhet

21 november – Kronhjortsgården berättar om sin verksamhet och viljan att tillhöra Finspångs besöksnäring

12 december – Håkan Forsberg, Kulturhuset, berättar om vårens alla arrangemang.

 

ARBETSPLATSER 

Behöver du någonstans att hålla möte, event eller konferens? Eller söker du en fräsch och bekväm arbetsplats med centralt läge? Alla är välkomna till oss och som medlem har du dessutom förmånliga rabatter på lokalbokningar! Kontakta oss med din bokningsförfrågan på: kontakt@tillvaxtfinspang.se

 

KALENDARIUM

Missa inte att delta på någon av våra kommande aktiviteter – se ett urval här och håll utkik efter inbjudningar via mail eller på vår hemsida www.tillvaxtfinspang.se

 

21 sep:               Gränslös frukost, tema vård/omsorg

21 sep:               Markägardialog kväll (särskild inbjudan)

22 sep:               Lunchmöte – Tillsammans för ett starkare Finspång

(föredrag om segregationen i kommunen, dialog om hur näringslivet kan bidra)

26 sep:              TF:s månadslunch – Svenska kyrkan, kyrkoherde Pär Österlund gästtalare

26 sep:               Kraften i Finspång: frukostmöte i Grytgöl (besöksnäring, upplevelser)

27 sep:               Kraften i Finspång: frukostmöte i Rejmyre (besöksnäring, upplevelser)

28 sep:               Start up-nätverksfrukost, föredrag av Solhöjdens trädgård

28 sep:               Kraften i Finspång: frukostmöte i Igelfors (besöksnäring, upplevelser)

29 sep:               Kraften i Finspång: frukostmöte i Finspång (besöksnäring, upplevelser)

5 okt:                  Starta eget-utbildning träff 1 av 8 kvällar

14 okt:               Industridag Östergötland, i Finspång kl. 10 – 15

15 okt:               Finns i Finspång-mässan, Arena Grosvad kl. 09 – 16

9 nov:                 Gränslös frukost, tema industri/bygg/service

10 dec:              Finspångs julmarknad kl. 10 – 15

 

 

 

KRAFTEN I FINSPÅNG – DET ÄR DU!

 

Utan er medlemmar stannar Tillväxt Finspång! Det är ni som utgör våra nätverk, som besöker våra event och utbildningar, som använder våra möteslokaler och som bidrar med kunskap och affärsmöjligheter till varandra. Det är ni som är med och påverkar vilka frågor vi ska arbeta med i våra branschråd, i vår styrelse och i våra nätverk. Och ju fler vi blir, desto större blir kraften för att nå Vision 30/35! Visa att du vill vara en del av den kraften – välkommen att bli medlem! Läs mer på www.tillvaxtfinspang.se/bli-medlem eller kontakta oss på kontakt@tillvaxtfinspang.se

 

 

Med önskan om en riktigt mysig höst!

/Tillväxt Finspång – Fredrik, Liza, Hannah och Anna

gm

 

Anna Lövheim

Verksamhetsledare

Tillväxt Finspång

0766-336923

www.tillvaxtfinspang.se

 

Scroll to top