Finspång hade störst tillväxt i handeln i Östergötland

Finspång var den östgötakommun som hade starkast tillväxt i handeln – plus 4,5 procent mellan 2020 och 2021. Det visar siffror från HUI, Handelns utredningsinstitut, som SVT presenterade förra veckan.

Enligt HUI stod sällanköpsvaruhandeln för den stora ökningen och den fysiska handeln stod för nästan lika stor tillväxt som e-handeln. I Östergötland stod Finspång för den största tillväxten.

Anna Lövheim är verksamhetschef för näringslivsorganisationen Tillväxt Finspång, varför tror det gått så bra för Finspång?
– Finspång har under många år haft en positiv utveckling och tillväxt där intresset för att bo, leva och jobba i kommunen ökar. Det händer saker i Finspång nu och det uppmärksammas. Den positiva anda, där alla arbetar mot samma mål, ger resultat. Det finns en kraft i Finspång, därför tror jag vi ser dessa siffror.

Foto: Sofia Hellstedt

Scroll to top