Nyhetsbrev från Tillväxt Finspång

Nyhetsbrev från Tillväxt Finspång

SER VI ETT LJUS I TUNNELN?
När jag skrev årets första nyhetsbrev var det vårvinter och pandemin hade oss i sitt grepp – men redan då hade jag hoppet om en annorlunda sommar och höst! Nu verkar det rulla på så väl med vaccineringen av befolkningen, att även vi på Tillväxt Finspång vågar börja planera för en ”nystart” av den fysiska verksamheten efter sommarsemestrarna. För verksamhet har vi haft hela tiden, och det ser ni när ni läser mer nedan!

Vi ser fram emot denna sommar och att många semesterlediga besöker Finspång och får uppleva lite av allt fantastiskt som finns här! Till hösten är planen att flera av våra träffar sker på plats i lokalerna på Vallonvägen 15, de flesta längtar efter att ses i verkliga livet igen. Samtidigt har vi märkt att många blivit helt bekväma med att mötas digitalt, det är trots allt enkelt, miljövänligt och ganska effektivt. Så vi kommer att erbjuda både och, beroende på sammanhang och syfte med möte. Men att det blir möten och träffar – det kan ni lita på! Kolla in kalendariet längst ned, bara!

 

LANSERING AV PLATSVARUMÄRKET OCH BESÖKSHELG
Sensommarens största händelse går av stapeln den 18 september. Då tänker ni kanske på Finspångs stadslopp – och det gör ni helt rätt i! Fast hur stort och härligt det än känns att återigen få samlas till folkfest, så är vi ännu mer förväntansfulla på att där och då ge er ett konkret bidrag för att sätta Finspång på kartan. Under stadsloppet kommer vi nämligen att lansera platsen Finspångs alldeles eget varumärke – varmt, välkomnande och fritt för alla att använda! Så missa inte vår lansering från scenen!

Lanseringen blir också startskottet för en helg full av upplevelser. Lördagen och söndagen den 18 - 19 september planerar vi att genomföra besökshelgen Kraften i Finspång. Vill du visa upp din verksamhet? Kontakta oss på kontakt@tillvaxtfinspang.se så berättar vi mer!
Och du som kan - ge dig ut under helgen och upplev allt vad Finspång faktiskt har att erbjuda! Kolla in programmet i slutet av augusti på www.destinationfinspang.se


TVÅ REJÄLA SKJUTSAR FÖR BESÖKSNÄRING OCH HANDEL

Att axla värdskap i sin bygd är jätteviktigt – och roligt! Efter många somrars hänvisning till Rejmyre för turistinformation, kompletterar vi nu med värdskap även i centrum.  Och på måndag 14 juni  kl. 12 smäller det! Då öppnar vi upp ”Sommarboden”, mitt på torget i Finspång! Från 14 juni till 16 augusti är boden sedan bemannad kl. 12-16 med feriearbetande ungdomar, som tar emot och välkomnar er alla. Ni som är besökare till Finspång, du Finspångare som bara vill ha lite information om vad du kan se och uppleva i hembygden, eller det leksugna barnet som vill göra något kul i centrum. En särskilt god överraskning väntar också på måndag, så missa inte att titta förbi…!

Alla vill väl få lite extra förstärkning i kassan, oavsett om du är privatperson eller företag? Och nu är det möjligt! Tillväxt Finspång har investerat i det digitala presentkortssystemet Cardskipper, något som kommer att bidra till ökad handel i Finspång och som alla kan dra nytta av. Du som arbetsgivare kan enkelt köpa presentkort till dina anställda via appen. Du som privatperson kan ge bort presentkort i gåva till någon du vill uppvakta. Och alla ni som får presentkort – extra pengar att handla för! Och inte minst - du som företagare behöver bara anmäla dig för att få ta del av de ökade intäkter presentkorten kan ge. Vi vet arbetsgivare som bara väntar på att få ge ut presentkort, så det är inget att fundera på -  anmäl dig som inlösande företag redan idag:

https://apply.cardskipper.se/af/vxxx/12jg87

 

 

STOR NYFIKENHET PÅ NYFÖRETAGANDE
Vi tror inte att det bara beror på pandemin, vi tror också att Tillväxt Finspång faktiskt gett frågan om nyföretagande större synlighet. Oavsett vilket har vi i år fler rådgivningar och planer än på många år inom området. En eloge till vår expert Fredrik Sundqvist, som lotsar alla på ett tryggt och trevligt sätt igenom processen – den att våga ta steget till eget! Är du också nyfiken på att bli företagare? Kontakta Fredrik på: fredrik.sundqvist@tillvaxtfinspang.se

 

HANDEL, CENTRUMUTVECKLING, BESÖKSNÄRING OCH FÖRENINGSLIV – DEL AV VÅRA VIKTIGA ”BRANSCHRÅD”!
En av de viktigaste frågorna för Tillväxt Finspång, är att bidra till att utveckla orten, bygden och dess näringsliv. Det gör vi bland annat genom att sätta medlemmar i olika branschråd, ett toppenforum för att diskutera frågor som rör just den egna branschen. Vi ser att intresset för att delta i dessa råd ökar, och att fler teman efterfrågas. Som medlem har du fri tillgång till branschrådens möten, så missa inte möjligheten att vara med och påverka. Det är ditt företags och Finspångs framtid som kan formas här!

 

 

JU FLER MEDLEMMAR I TILLVÄXT FINSPÅNG – DESTO STÖRRE BLIR KRAFTEN I FINSPÅNG!
Utan er medlemmar stannar Tillväxt Finspång! Därför är vi så tacksamma för alla ni som även pandemin valt att arbeta vidare som medlemmar och bidra till verksamhetens fortsatta utveckling. Men vi behöver bli ännu många fler, om vi verkligen ska kunna nå vår vision – 30 000 invånare och en av Sveriges bästa platser att bo, leva och verka på.  Bli en del av kraften du också – bli medlem! Läs mer på www.tillvaxtfinspang.se/bli-medlem eller kontakta oss på kontakt@tillvaxtfinspang.se

 

 

NÄR DET OVÄNTADE HÄNDER
Ibland blir saker inte alls som man tänkt sig. En i teorin lyckad rekrytering till en delad roll som destinationsutvecklare, tog en oväntad vändning som gör att vi just nu går lite kort om ordinarie personal. Vi är dock i slutfasen med att hitta rätt resurs till tjänsten, och räknar med vara fullt bemannade igen efter semesterperioden.

 

 

KALENDARIUM
Missa inte att delta på någon av våra kommande träffar – se här och håll utkik efter inbjudningar via mail eller på vår hemsida www.tillvaxtfinspang.se :

18 augusti – avstämningsmöte inför Kraften i Finspång-helgen

19 augusti – handelsmöte + centrumgruppsmöte

24 augusti – uppstartsmöte fastighetsnätverk

v.35-42 – starta eget utbildning (8 tillfällen à 2h)

9 september – föreningsnätverk

18 september – lansering platsvarumärke (Finspångs stadslopp)

18-19 september - Kraften i Finspång-helgen

23 september – dialogmöte näringsliv-kommun om företagsklimat

30 september - informationsmöte om platsvarumärket

27 oktober – uppstart entreprenörsnätverk

 

Vi önskar er alla en riktig härlig sommar och energifylld (h)(s)emester!

 

/Tillväxt Finspång

Gm

Anna Lövheim
Verksamhetsledare
Tillväxt Finspång

Scroll to top