Logistikia - Webbseminarium om Transport den 23 april

Logistikia - Webbseminarium om Transport den 23 april

Igår hade NT ett fint reportage om företaget IW Lines ”förbifart Stockholm” och en ny ”grön bro” från Norrköpings hamn. Det handlar om att öppna en färjelinje för lastbilstrailers från Norrköpings hamn till Kapellskär med en total kapacitet att lyfta bort 39 000 tunga lastbilar från vägen till sjön. Vi är många som tror att det här är en fantastisk möjlighet att stärka Östergötland som Sveriges mest hållbara logistikregion och hjälpa företagen att ta hem och distribuera gods på ett mer hållbart sätt.

 

Men det är svårt att utmana vägtransporter, det är fortfarande snabbt, billigt och enkelt för transportköparna. För att driva på den här frågan ordnar Logistikia ett webinarium den 23/4 på temat godsöverflytt. Förutom en presentation från IW Line kommer bl a Trafikverkets nationella samordnare för Sjöfart, Pia Berglund, att medverka. Pia refererar till det här som ett unikt projekt med mycket hög attention hos Trafikverket.

 

Vi vill gärna nå ut bättre i hela Östergötland med Logistikia och den dialog vi har med företag och offentlighet i logistik- och transportfrågor. Ni är varmt välkomna att delta på det här seminariet och givetvis också att sprida informationen till företag i kommunen! Det fina med webinarier är ju att de inte blir fulltecknade…

 

Innehåll och anmälningslänk till seminariet finns här: https://logistikia.se/kalendarium/digital-logistikia-traff/

 

Scroll to top