Johanna Ahlin

Johanna Ahlin, nyss utnämnd till Årets Finspångare! Johanna är en av Tillväxt Finspångs medlemmar och äger och driver Stay Easy – företaget som hyr ut företagsboenden på kort och lång sikt.

Johanna Ahlin

Johanna Ahlin, nyss utnämnd till Årets Finspångare! Johanna är en av Tillväxt Finspångs medlemmar och äger och driver Stay Easy – företaget som hyr ut företagsboenden på kort och lång sikt.

Johanna, berätta om Stay Easy – hur gick det till?
Jag jobbade på ett företag som också hyrde ut boenden och en kollega skickade en bild på den gamla skolan i Rejmyre. Jag ringde min man och frågade: - Ska vi köpa ett slott? Så det gjorde vi, haha!
Vårt hus i Lindö hade just då svårt att få sålt och istället hyrde ut det. Det blev grundplåten till vårt företag.
Flytten gick i februari 2018 och vi hyrde ut huset i Lindö under ett år. Sade jag upp mig och startade Stay Easy den februari 2019.
Därefter har vi fortsatt att växa med fler boenden och lägenheter vi kunnat hyra ut.
Första året ökade vi omsättningen med 500 %, vi fortsätter växa och kanske blir det en dubblering i nästa årsbokslut.

Var det bara huset som lockade i Rejmyre?
Ja, så var det. Men jag har kommit att älska Rejmyre. Tack vare den träningsstudio, som jag driver med mitt andra företag Tusen bollar, har vi kommit in i samhället.
Det är så mysigt - alla hälsar på alla, vi har världens bästa COOP-butik.
Det enda negativa är kollektivtrafiken, det går inte så många bussar förbi Rejmyre.
Men vi trivs jättebra hela familjen. och här blir vi kvar. Och hela familjen är förutom Johanna och maken Stefan även de fem barnen - Dexter 6 år, Josefine 13 år, Mikaela 14 år, Nathalie 18 år och Jennifer 19 år.

Vad är styrkan med Stay Easy som företag?
Servicen, den kundanpassade servicen helt klart. Häromdagen hade jag en kund som ringde kl. 14 och behövde akut en inflytt kl. 20. Sedan kom de först kl. 24, men då var vi där och mötte dem med nycklarna.
Service och omtanke ger fler affärer. Vi använder våra relationer som vi bygger - ingen reklam, inga annonser utan vi växer genom vårt nätverk. Det är bara jag och 3 städare. Min make är ekonomiansvarig.
Vi fortsätter växa geografiskt och finns numera i Norrköping, Linköping, Finspång, Katrineholm, Nyköping och Oxelösund. Vi ser affärschanserna längs stråket för Ostlänken och Kardonbanan, så där lägger vi vårt fokus.

Johanna, med ”tusen bollar” i luften - vad är din drivkraft?
För mig är det att göra folk och kunder glada, då blir jag glad. Det är därför jag inte bryr mig så mycket om administrationen, det gör min man, jag ”bara kör på”.
Eller ”Jag har diagnosen säljare, som jag brukar säga”. Jag skulle nog säga att jag har en släng av ADHD, men har vänt det till en kraft för att kanalisera all min energi.
Jag tror att jag kan driva lite med det, just för att jag är rätt upp och ned som jag är – vad du ser är vad du får.

Vad tänker du om Finspång?
Här trivs jag bra och tycker det finns hur mycket möjligheter som helst. Med sina natur, alla sjöar och vackra omgivningar är det lite som en gömd diamant.
Här finns också jättebra lägenheter och boendemöjligheter, både som hyresgäst eller om man vill bygga eget.
Det är nära allt – Katrineholm, Norrköping, Örebro och för den delen Stockholm.
Priserna är också bättre än i Norrköping, bara för att det ligger på lite avstånd.

Vad tänker du om stämningen här?
Det känns som att det har varit en liten by som vuxit. Det är en trevlig stad med trevliga invånare som är lätta att få kontakt med, alla hälsar på och ser varandra.
Tyvärr tror många att det inte finns något att göra här, man får verkligen berätta om allt som finns förr att få dem att välja sitt boende här. Vi har 21 lägenheter här nu, men fler och fler hittar hit.

Hur ser du på Vision 30/35 och Tillväxt Finspång?
Det är jättespännande, jag vill vara en kraft för att visa att det finns bra företag i Finspång, och jag vill nätverka.
Eftersom företaget är skrivet i Finspång, vill jag hjälpa till med det jag kan.

Kan vi nå 30 000 invånare år 2035, tror du?
Ja, det tror jag, men alla måste hjälpa till och se ”the big picture” – att våga tänka lite större och att vi behöver göra jobbat tillsammans.
Och alla småorter runtom i kommunen, om man lägger fokus där så växer Finspång utifrån och in.
Det skulle få fler affärer att kunna vara kvar, och fler billiga boenden. Man får mer för mindre på landsbygden, helt enkelt.

Varför ska man vara medlem eller ambassadör i Tillväxt Finspång?
Det är viktigt att stötta den vision som nu finns. Är man verksam här, tycker jag nästan det är lite av en skyldighet att vara med och bidra. Vi bor här och det kostar så lite, det gagnar allt och alla.
- Växer Finspång så gynnar det en själv. Tänket att göra Tillväxt Finspång till en plats för möten och samlingar och för olika grupperingar är jättebra.
Genom att göra folk delaktiga och möjliggöra dialog bidrar vi till att skapa något tillsammans , så det finns en väldigt stor möjlighet att vara med och påverka Finspångs framtid här.
Jag tycker det var ett klokt beslut av kommunen och näringslivet att skapa Tillväxt Finspång, det är bra att de insett att vi måste skapa framtiden tillsammans.
För oss små företag är det värdefullt att visa upp oss för de större. De ska veta att vi finns där för att hjälpa dem, så att de kan driva utvecklingen framåt.
Vi kan hjälpa dem genom att skapa attraktiva boendemöjligheter och jag delar också gärna med mig av mitt nätverk.
Allt för att de ska kunna ta en order – det vinner vi alla på.

Till sist - hur känns det att vara årets Finspångare?
Bara jätteroligt! Jag är så ödmjukt tacksam för utmärkelsen! Nu har vi satt tavlan i köket så att jag får njuta av den varje morgon.
Men jag blev glatt överraskad, jag var helt nollställd när jag blev uppvaktad härom morgonen på kontoret.

Hur tänker du använda detta under det kommande året?
Det är ett fint sätt för mig att nå ut till flera med träningen i min studio och budskapet att det är viktigt att ta hand om sin hälsa och inte låsa in sig, särskilt nu under pandemin. Mina digitala klasser gör att jag når ut till folk lite överallt. Men hemma är ändå bäst - det är 927 boende i Rejmyre och ca 60 personer har kort hos mig kort – det finns nog inte många gym som kan stoltsera med den andelen medlemmar i sin ortsbefolkning!

Vi på Tillväxt Finspång säger varmt grattis och lycka till i ditt entreprenörskap, Johanna!

Scroll to top