God Jul

God Jul & Gott Nytt År Önskar Tillväxt Finspång

God Jul

God Jul & Gott Nytt År Önskar Tillväxt Finspång

UT MED DET GAMLA – IN MED DET NYA!

Ja, så tror jag att vi är många som känner! Det har varit ett mycket annorlunda år för hela världen, för er här i Finspång och även för oss på Tillväxt Finspång. Att starta och bygga upp en mötesplats när det mest olämpliga just nu är att mötas – det är minst sagt en utmaning. Men hinder är till för att övervinnas och det gäller inte minst covid 19-pandemin – tillsammans kommer vi stärkta ut på andra sidan om den, och då längtar vi verkligen efter att ta emot er alla på plats i våra öppna och ljusa lokaler. Att låta den bli den mötesplats som Finspång så väl behöver!

 

DIGITALT FOKUS UNDER VÅREN

Vi har testat att köra några digitala event under hösten och det har varit uppskattat! Bland annat har vi erbjudit er DI:s ledarskribent Gustaf Reinfeldt som föreläsare om amerikansk politik inför USA:s presidentval, en glädjeföreläsning med Cathrine Tibbling från Lev Nu, en uppskattad föreläsning om hur man vässar sin marknadsföring genom sociala medier samt en lunchföreläsning om vikten för företagare att ha en strategisk affärsplan.

 

Vi vill arbeta vidare med att inspirera er, hålla utbildningar, kurser och att skapa branschråd för kunskapsutbyte, nätverkande och affärer. Allt detta hade vi helst gjort på plats hos oss, men vi har inte tid att vänta! Så vi fortsätter under våren på den inslagna vägen med att köra digitala träffar – bättre ett möte i cybern än inget möte alls, inte sant?

 

PRESENTKORT UTE NU!

Som vi har meddelat tidigare är det nu ca 10 000 presentkort som, lagom till julhandeln delats ut runtom i Finspångs kommun. Det är ett samarbete mellan Tillväxt Finspång och sex arbetsgivare – Finspångs kommun, Region Östergötland, Vallonbygden, Tekniska verket, Svenska kyrkan Ludwig o Co. Vi är så glada att dessa arbetsgivare velat kombinera en fin gest till sina medarbetare med en konkret boost för näringslivet. Varmt tack, säger vi i!

 

Information om hur det funkar praktiskt med korten finns på dessas baksida samt på vår hemsida: https://tillvaxtfinspang.se/2020/12/10/sa-fungerar-presentkorten/

 

PLATSVARUMÄRKET – ARBETE FORTSÄTTER!

Arbetet med att ta fram ett varumärke för platsen Finspång fortsätter. Nu har det genomförts en hel del digitala workshops i mindre format och intervjuer med personer med olika typer av relation till Finspång. Konsulten arbetar vidare med detta som underlag och under första kvartalet 2021 räknar vi med att kunna presentera ett nytt varumärke – vi återkommer med mer information när det närmar sig!

 

PERSONALFÖRÄNDRING

Ann-Britt Nilsson har arbetat med besöksnäringsfrågorna i Finspång under dryga 13 år, först inom kommunen och i år på Tillväxt Finspång. Hon har nu valt att kliva av tjänsten hos oss, för ett nytt arbete inom kommunen. Efter årsskiftet kommer vi därför att inleda processen med att hitta en ny medarbetare som vill ta sig an det strategiska arbetet med att utveckla Finspång som destination. Håll utkik efter mer information om tjänsten, eller hör av dig om du vet en person du tycker skulle passa! Tips tas emot på kontakt@tillvaxtfinspang.se

 

ÖNSKNINGARNAS TID ÄR HÄR!

Såhär när julen står för dörren och med det gamla året snart till ända, finns det saker jag önskar blir annorlunda nästa år. Hoppas att ni också har ett antal önskningar och får dem uppfyllda – här kommer några av mina:

  • Att pandemin lägger sig och att vi får mindre död och lidande i vår värld
  • Att vi får fler ledare i världen som fattar kloka beslut – både under och efter pandemin
  • Att ekonomin återhämtar sig så att företagen överlever och fler åter kommer i jobb
  • Att våra ideella föreningar, kultur- och idrottsklubbar kan fortsätta leverera fin verksamhet till oss alla
  • Att alla människor i Finspång talar gott om sig själva, sin verksamhet och den plats där de valt att leva – så att fler lockas att komma hit
  • Att vi återigen kan mötas fysiskt så att vi kan fortsätta bygga en härlig mötesplats i Finspång
  • Att var och en lyckas se att även det minsta ljus är starkare än det största mörker – det finns alltid hopp!

 

Ha en riktigt god jul och ett fin start på det nya året – vi ses !

 

/Tillväxt Finspång

Gm Anna Lövheim

Verksamhetsledare

Scroll to top