Från nyhetsbrev nr 1 2020

Bästa medlem i Tillväxt Finspång! Det känns riktigt roligt att skriva dessa första rader för att informera om vad som händer inom Tillväxt Finspång. Det har nu gått ett par månader sedan jag kom in som t.f. verksamhetsledare, med uppgift att bygga upp en verksamhet som kan bidra till att förverkliga Vision 30/35 – ett attraktivt och aktivt Finspång som lockar till sig nya invånare, verksamheter och besökare! Det har varit intensivt arbete sedan start och redan börjar vi se saker som faller på plats och aktiviteter som kommer igång nu och framöver. Här nedan följer ett antal nedslag i vad som hänt den senaste tiden och lite om vad som är på gång.

VI HAR EN LOKAL!

Tillväxt Finspång har tecknat avtal med Amasten Fastigheter om hyra av en lokal på våning 1 i fastigheten Köpmannen 6, huset där bland annat Arbetsförmedlingen och Folktandvården verkat. Våra öppna och ljusa lokaler består både av Tillväxt Finspångs eget kansli, ett antal öppna arbetsplatser, samt större och mindre konferens- och eventytor som alla kan hyras och till rabatterat pris om man är medlem. Den 2 mars påbörjas den successiva inflytten, vi hoppas vara på plats den 16 mars. Välkommen att titta förbi och säg hej eller ta en kaffe!

FÖRSTA WORKSHOP MED HANDELN

Den 11 februari bjöd Tillväxt Finspång in till frukostmöte på Hotell de Geer, för att diskutera Finspångs handel med dess möjligheter och utmaningar. Syftet var dels att lyssna in handelns egen bild av sin situation, dels att undersöka möjligheterna och intresset för att samla kraften i handeln i ett s.k. branschråd. Efter en god frukostbuffé fick de 40-talet närvarande information om Tillväxt Finspång, lite om aktuella etableringar i centrum samt själva delta i en workshop för att diskutera hur vi tillsammans kan skapa en mer attraktiv och lockande handel i kommunen. Ett antal konkreta förslag kom fram, som vi kan arbeta vidare med. Det uppkom också önskemål om att göra studiebesök, t.ex. i Söderköping. Vi undersöker möjligheterna att genomföra ett sådant besök under våren. Stort tack till alla er som deltog och för ert engagemang! Vi återkommer med inbjudan till företag, som kan tänkas vara intresserade att starta upp och ingå i ett branschråd för besöksnäringen. Håll utkik efter inbjudan i mailen framöver!

ÅRSSTÄMMA – NY STYRELSE FÖR TILLVÄXT FINSPÅNG

Igår kväll den 24 februari, hölls första ordinarie årsstämma i föreningen Tillväxt Finspång i Joan’s lokaler och med Swedbank som generös och trevlig värd för eventet! Vid sedvanliga förhandlingar, antogs en verksamhetsplan och uppdaterade medlemsavgifter och valdes en ny styrelse, bjöds gästerna på god mat och dryck samt en intressant föreläsning av Marie Larsson, omvärldsanalytiker på Swedbank/Robur. Den nya styrelsen består av:

Mats Rosander, ordförande
Ulrika Jeansson, vice ordförande
Hans Antonsson, Företagarna
David Johansson, Finspångs Brunnsborrning
Anders Axelsson, FFIA
Hugo Andersson, Finspångs kommun
Carl-Gustaf Mörner, Finspångs kommun
Anders Svensson, Coop
Greger Arvidsson, LRF
Patrik Sivesson, Gränges
Roger Sjögren, HSB
Kerstin Gustafsson, Företagarna
Anders Molund, Siemens
Johan Malmberg, Finspångs kommun
Göran Bergort, Swedbank

Vi riktar ett varmt tack till Swedbank Finspång för den trevliga inramningen och värdskapet och till det 50-tal deltagande som bidrog till att göra stämman till en lyckad tillställning!

NYFÖRETAGARRÅDGIVNING PÅ PLATS

Från den 1 mars går Fredrik Sundqvist över från Nyföretagarcentrum till att vara anställd av Tillväxt Finspång. Därmed får vi in en resurs och kraft med lång och gedigen erfarenhet av nyföretagarrådgivning i verksamheten. Vi ser fram emot gott samarbete med de sponsorer som tidigare stöttat Nyföretagarcentrums verksamhet, så att Finspång fortsatt kan ha en högklassig rådgivningstjänst inom detta område. Fredrik når ni än så länge fortsatt via mailadressen finspang@nyforetagarcentrum.se men också genom kontakt@tillvaxtfinspang.se. Hjälp oss att sprida ordet att alla som har en företagsidé har en ny, trygg hamn – Tillväxt Finspång!

INLFYTTNINGSFEST!

Vi känner oss väldigt glada och förväntansfulla inför att få skapa en varm, öppen och välkomnande mötesplats för alla som vill samverka med andra för att skapa ett attraktivt Finspång. En mötesplats är en milstolpe och en viktig grundbult i att skapa förutsättningar för att tillsammans uppnå Vision 30/35. När vi nu flyttar in i egna lokaler, vill förstås dela glädjen med er medlemmar, övriga Finspångare och andra aktörer från när och fjärran - vad passar då bättre än en inflyttningsfest? Fredagen den 3 april från lunch kommer vi att anordna en invigning med mat, mingel och möten – håll utkik efter den inbjudan och närmare information som kommer inom kort!

Vi ser fram emot att träffa er framöver i olika sammanhang – tveka inte att komma förbi, eller höra av er på annat sätt med idéer, tankar och inspel!

Varma hälsningar/

Vi på Tillväxt Finspång
gm Anna Lövheim
t.f. verksamhetsledare

Scroll to top