Ett rent nöje att vara bäst i Sverige!

Håll Sverige Rent

Det finns all anledning att känna stolthet och hopp för framtiden över Finspångs kommuns skolungdomar. Finspång blev bäst i landet i Håll Sverige Rents kampanj ”Vi Håller Rent”. Förstapris var en gratiskonsert i Slottsparken 7 september med kultbandet Electric Banana Band och sköna Youtube-bröderna Norberg.

- Finspång var en av de tio kommunen som hade störst andel skräpplockande barn.
Utöver skräpplockningen satsade kommunen bland annat på informationsspridning och annonsering. Valet var därför enkelt när vi skulle utse vilken kommun som skulle vinna, säger Johanna Ragnartz, VD på Håll Sverige Rent.

Omkring 3 000 personer fanns på plats. Förutom den fantastiska publiken och utbildningschef Cecilia Carlén fanns även Finspångs Tekniska och Coop Finspång representerade.

- Vi i bandet är oerhört imponerade av barnen och deras engagemang i miljöfrågarna. Det är en ära att få spela för dem och deras familjer, säger Lasse ”Trazan” Åberg, som tillsammans med Klas ”Banarne” Möllberg och Janne ”Zebran” Schaffer utgör Electric Banana Band.

Scroll to top