Välkommen till O-Ringen i Finspång 2019!

Finspång ligger på plats 16 i hela landet och är bäst i Östergötland när Naturvårdsverket utser Sveriges bästa friluftskommun. Varje år delar Naturvårdsverket ut utmärkelsen Sveriges friluftskommun. Priset delas ut för att stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med friluftsliv.

För att få utmärkelsen ska kommunen arbeta långsiktigt med friluftsliv. Kommunerna ska visa upp och genomföra friluftslivet på ett sådant sätt att det blir enkelt för kommuninvånarna att välja en aktiv fritidssysselsättning utomhus. Utmärkelsen Sveriges friluftskommun baserar sig på en årlig undersökning om kommunernas arbete med friluftsliv. I undersökningen ställer man frågor om planering för friluftsliv, information och samarbete om friluftsliv samt aktiviteter för friluftsliv.

Finspång på plats 16 i landet

Finspång tog sig i år in på 16:e plats i hela landet och är där med den kommun i Östergötland som är bäst på friluftsliv enligt Naturvårdsverkets undersökning. -Vi har medvetet satsat på att bli en bra friluftskommun utifrån ett folkhälsoperspektiv, berättar Ulrika Jeansson (S) som är kommunstyrelsens ordförande och även ordförande i folkhälsorådet. -Det känns otroligt kul och som ett bevis på att allt det arbete vi lägger ner tar åt oss rätt håll. Nu ska vi fortsätta att utveckla vårt arbete för att ta oss hela vägen till toppen, säger Kirsi Aronsson, fritidsutvecklare i Finspångs kommun.

Scroll to top